Копривени тортелини в бульон

Вариация на тема италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 23.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
400 г брашно
3 яйца
2 с. л. зехтин
сол на вкус

за плънката:
300 г коприва
100 г сирене „Крема“
100 г козе сирене
30 г орехи
2 стръка мента
сол и черен пипер на вкус

за бульона:
500 мл пилешки бульон
3–4 стръка мента
50 г сирене „Пармезан“


Начин на приготвяне:
1
Копривени тортелини в бульон
Копривата се попарва във вряща подсолена вода, шокира се с леденостудена и се отцежда, а водата от попарването се запазва.
2
Копривени тортелини в бульон 2
Копривата се наситнява и се смесва с накълцаните изпечени орехи.
3
Копривени тортелини в бульон 3
Прибавят се сирената и наситнената мента, и се овкусява със сол и черен пипер.
4
Копривени тортелини в бульон 4
Брашното се смесва с малко сол, сипва се на плота и в него се оформя кладенче, в което се чукват яйцата и се налива зехтинът.
5
Копривени тортелини в бульон 5
Разбива се с вилица.
6
Копривени тортелини в бульон 6
Замесва се твърдо тесто. Меси се 10 минути и ако има нужда се добавя вода.
7
Копривени тортелини в бульон 7
Готовото тесто се оставя да почина 30 минути и след това се разточва с машина за паста.
8
Копривени тортелини в бульон 8
Изрязват се квадрати, в средата на всеки се слага от плънката.
9
Копривени тортелини в бульон 9
Оформят се тортелини.
10
Копривени тортелини в бульон 10
Пилешкият бульон се загрява заедно с 500 мл вода от попарването на копривата и тортелините се сваряват в него.
11
Копривени тортелини в бульон 11
Поднасят се в бульон, като се поръсват с настърган пармезан и с листенца мента.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: