Гръцки кейк

Източник: Рози
ТИТЛА: Готвач
Дата: 26.01.2014
Гръцки кейк
 
Необходими продукти:
500 г кисело мляко
1 1/2 ч. ч. захар (280 г)
1 ч. л. сода
3 ч. ч. брашно (360 г)
1 ч. ч. олио (150 мл)
1 ванилия
1 кутия локум (140 г)
50 г орехи
1 ч. л. лимонови кори (по желание)


Начин на приготвяне:
1
Гръцки кейк
Смесват се киселото мляко, захарта и содата. Оставят се да починат 30 минути.
2
Гръцки кейк 2
Прибавят се брашното, олиото, ванилията и лимоновите кори. Разбърква се с шпатула.
3
Гръцки кейк 3
Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка (диаметър 26-28 см). Поръсва се с нарязаните орехи и локум.
4
Гръцки кейк 4
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за окло 30-35 минути. След като се охлади, сладкиша може да се поръси с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2016
Направих го 1:1, но ми се струва, че локума не трябва да е отгоре, а вътре в тестото. Като се затопи този ми локум и като стана като гума, нито можеш да го дъвчеш, нито можеш да го преглътнеш, а и без пломби можеш да останеш.
9.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2015
Чудесен десерт се получи! Локума и ядките много добре се съчетават :) Използвах форма с диаметър 26 см, но следващия път ще пробвам с 28 см, тъй като не се опече както трябва. Изсипах сместа на два пъти като помежду сложих още нарязан локум :)
8.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2015
Чудесен десерт се получи! Локума и ядките много добре се съчетават :) Използвах форма с диаметър 26 см, но следващия път ще пробвам с 28 см, тъй като не се опече както трябва
7.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2015
Супер сладкиш,аз слагам сладко отгоре и става чудесно :)
6.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2014
Хареса ми, дори няма нужда от локум.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: