Плодова торта

Източник: Мария Петрова
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 10.01.2014
Плодова торта
 
Необходими продукти:
за блата:
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
15 г краве масло

плодове:
14-15 кайсии от компот
12-15 вишни от компот


Начин на приготвяне:
1
Захарта и яйцата се разбъркват с миксер до побеляване. Добавя се брашното и се разбърква на ръка до получаване на еднородна смес.
2
В кръгла тава с диаметър около 26 см се намазва с разтопеното масло и се поставят кайсиите и вишните, които се разпределят така, че да се получи красива симетрия, защото това ще е лицето на тортата.
3
Върху така поставените плодове се излива сместа от яйца, захар и брашно като се внимава плодовете да не се преместят от тестото. Сместа трябва да покрива плодовете напълно.
4
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилатор за около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2014
Още от дете баба ми и майка ми ми я приготвяха...Навява ми детски спомени!
3.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2014
Правила съм го в кексова форма и плодовете са в голямо количество.Също така става и желирана.Общо взето както и да се направи става фантазия.
2.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2014
Аз сложих и парчета праскови.Много е вкусна.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2014
Отива в любими
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


147 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: