Десерт с бишкоти

Бърз и вкусен
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 10.01.2014
Десерт с бишкоти
 
Необходими продукти:
16 бишкоти
200 г заквасена сметана
50 г краве масло
50 г течна сметана
1 ванилия на прах
1 ч. ч. захар
2 с. л. пудра захар
2 пресни яйца
1 щипка сол
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. нес кафе
80 мл. коняк
100 г натурален шоколад



Начин на приготвяне:
1
В касерола смесете 1 с. л. захар, 1 ч. л. нес кафе и 1 ч. ч. прясно мляко. Загрейте ги на котлона, като ги бъркате, докато захарта и кафето се разтворят добре. Дръпнете от котлона и прибавете 80 мл коняк, като разбърквате.
2
В касерола затоплете 50 г течна сметана и добавете към не 50 г натурален шоколад, разчупен на парченца. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи. Отдръпнете от огъня и оставете да се охлажда.
3
В купа сипете 200 г заквасена сметана, 2 с. л. захар, два жълтъка и 1 ванилия на прах. Разбийте добре съставките до тяхното хомогенизиране.
4
В касерола сложете отделените белтъци, прибавете малка щипчица сол към тях и хубаво ги разбийте на пяна. Щом станат готови, добавете 2 с. л. пудра захар и отново бъркайте, докато всичко се смеси. Вземете сметановия крем и с бъркане прибавете към него разбитите белтъци.
5
Разчупете една бишкота на две и топнете за малко парчетата в млечно-конячно-кафената смес да попият от нея. Извадете и ги сложете на дъното на подходяща стъклена чаша. Повторете процедурата с още 3 бишкоти, за да покриете добре дъното на чашата. Върху тях полейте от сметано-шоколадовата смес. После покрийте бишкотите с яйчения крем. Настържете с ренде от натуралния шоколад на ситно и поръсете десерта отгоре. Приберете го в хладилника да престои 2 часа. Сервира се охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: