Маслен орехов кейк

Дата: 05.02.2014
ТИТЛА: Експериментатор
Маслен орехов кейк
 
Необходими продукти:
за пълнежа:
125 г масло (меко)
190 г орехи
130 г захар
45 г брашно
3 яйца
1 пакетче бурбонска ванилия
за обвивката:
6/3 фини/тракийски кори
80 г масло
 

Начин на приготвяне:
1
Орехите се смилат фино и се добавят към захарта, разбита с маслото (на стайна температура). Едно по едно се добавят и яйцата, после брашното и ванилията. Оставя се в хладилник за 1 нощ.
2
Маслото се разтопява. Корите се подреждат във форма с диаметър 22 см като всяка се намазва с масло. Крайчетата им трябва да се разминават, за да може, когато се изсипе плънката да се завие с тях добре.
3
Пече се 1 час на 150 градуса. Когато се охлади леко (след 30 минути) се обръща в чиния за сервиране и се поръсва с пудра захар или канела, а може и с двете.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
Snejana Madjarova се регистрира в сайта.
Andrew S. Andrew се регистрира в сайта.
foxy сготви Лазаня
Мария Сотирова коментира рецептата Картофена фритата
Антония коментира рецептата Варени яйца с млечен сос
Georgi R. Stoyanov се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта