Тарт “Ябълкова роза“

Красив, ефектен и с малко продукти
Източник: Бон Апети
Дата: 14.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
200 г дулсе де лече (сладко от мляко)
8 големи червени ябълки
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Тарт “Ябълкова роза“
Тестото се размразява леко, разточва се на тънка кора и се поставя във форма за тарт с диаметър 26 см.
2
Тарт “Ябълкова роза“ 2
Излишното се изрязва, блатът се покрива с хартия за печене и отгоре се поставя морска сол, за да го притиска добре. Пече се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 25 минути. Хартията със солта се отстраняват и се пече още 10 минути.
3
Тарт “Ябълкова роза“ 3
Залива се с дулсе де лече.
4
Тарт “Ябълкова роза“ 4
Ябълките се белят внимателно, за да се запазят максимално корите. Останалата част се реже на кубчета.
5
Тарт “Ябълкова роза“ 5
Всяко кубче се увива в кора от ябълка и се подрежда върху блата.
6
Тарт “Ябълкова роза“ 6
Пече се за 10 минути на 200 градуса с вентилатор. Тартът се сервира поръсен с пудра захар.


Съвет:
Останалите ябълки можете да използвате за щрудел, сладко или сок.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.09.2014
става красив и ефектен, особено ако с белачка се изрежат ябълките и се оформят като стъбла на рози
1.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2014
Хубава идея за украса на яболков тарт! Но вместо готовия продукт, аз бих използвала домашно маслено тесто. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: