Хачапури по аджарски

Източник: Ruslan Dimov
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 23.05.2019
Хачапури по аджарски
Хачапури по аджарски
Хачапури по аджарски
Хачапури по аджарски
 
Необходими продукти:
300 г пресято брашно
7 г суха мая
1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол
250 мл мляко
2 с. л. олио
300 г имеритински кашкавал
2 яйца
30 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
В топлото мляко добавяме захарта, маята и лъжичка брашно. Оставяме да се надигне пяна, изсипваме в брашното, добавяме солта и замесваме тесто.
2
Когато е готово, добавяме олиото и месим, докато то не се интегрира в тестото. Покриваме го с кърпа и го оставяме на топло да се надигне за около 45 минути.
3
Делим на 2 части и разточваме на дебела палачинка. Разстиламе кашкавала (в случая използвах нашенски) равномерно. Завъртаме краищата на палачинката,за да оформим бордовете и слепяме двата края. Вътре в бордовете има кашкавал.
4
Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса, на средна позиция, а отдолу сложете съд с вряла вода. След 10 минути изваждате и смазвате обилно бордовете с краве масло. Извадете съда с вода и допечете още 10 минути или до готовност.
5
Накрая, докато са горещи, сложете по един жълтък в средата и още малко краве масло.
6
Имеретинският кашкавал е слабо солен. Може да го замените с младо сирене или български кашкавал несолен.

Съвет:
Имеретинския кашкавал е слабо солен. Може да го замените с младо сирене или български кашкавал несолен
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: