Халва

В Таджикистан я поднасят с чаша чай, и тя обикновено е първа, а не последна в менюто
Източник: Бон Апети
Дата: 30.01.2013
Халва
 
Необходими продукти:
200 г захар
200 г бадеми (печени, без сол)
50 г орехи
50 г шамфъстък (суров, белен)
1/2 ч. л. розова вода
100 мл вода
краве масло и брашно за тавата


Начин на приготвяне:
1
Халва

Бадемите и орехите се смилат на много ситно.

 


2
Халва 2

От захарта и водата се прави сироп.

 


3
Халва 3

Добавят се бадемите, орехите и розовата вода. Трябва да се получи гъста смес.

 


4
Халва 4

Малка тава се намазва с масло и се поръсва с брашното. Изсипва се сместа с ядките.

 


5
Халва 5

Отгоре се поръсва със смления шамфъстък.

 

 


6
Халва 6

Оставя се да стегне на стайна температура, след това се прибира в хладилник за 3 часа. Нарязва се на правоъгълници и се сервира.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: