Портокалов крем карамел

Този крем е толкова познат, но тук ще го поднесем с цитрусов аромат - хем интересно, хем различно
Източник: Бон Апети
Дата: 25.01.2013
Портокалов крем карамел
 
Необходими продукти:
3 яйца
2 жълтъка
260 г захар
200 мл прясно мляко
100 мл животинска сметана
кората от 1 портокал
200 мл пресен сок от портокал
20 мл портокалов ликьор
1 шушулка кардамон


Начин на приготвяне:
1
Портокалов крем карамел

В касерола се сипват 180 г от захарта и 150 мл сок от портокал. Готви се на слаб огън, докато стане карамел. Сипва се във форми за крем брюле, като се намазват и стените. Оставя се да стегне.

 


2
Портокалов крем карамел 2

Млякото се загрява заедно със сметаната, останалите захар и портокалов сок.

 

 


3
Портокалов крем карамел 3

Дърпа се от котлона и се добавят настърганата кора от портокал и ликьорът. Яйцата и жълтъците се разбиват със стрития кардамон. Налива се млечната смес и се разбърква.

 

 

 


4
Портокалов крем карамел 4

После се разпределя в купичките с карамела. Купичките се поставят в тава на дъното на която има кърпа. Налива се кипяща вода до средата на купичките.

 


5
Портокалов крем карамел 5

Тавата се завива с фолио и кремът се пече в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор, за 50 минути. След това се оставят да се охлади за 2–3 часа.

 


6
Портокалов крем карамел 6

Изважда се от формите и се сервира обърнат.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: