Хански гювеч

Източник: Бон Апети
Дата: 26.09.2002
Хански гювеч
 
Необходими продукти:
500 г обезкостен свински бут
1 ч. л. сол
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 ч. бяло вино
1-2 стръка магданоз
1-2 стръка целина
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 голям домат
2 глави лук
2-3 моркова
3-4 яйца
50 г масло
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Хански гювеч
Месото се нарязва на филийки. Овкусяват се със сол, чубрица и черен пипер, начукват се и се оставят да отлежат 20-30 минути. Яйцата и млякото се разбиват, докато се смесят добре.
2
Хански гювеч 2
Лукът се нарязва на шайби и се задушава в масло няколко минути. Прибавят се морковите (на колелца), чушките (на ивички), доматът (на кубчета), целина и магданоз (наситно). Подправят се с чубрица и сол, заливат се с бяло вино и се задушават 10–15 минути на тих огън под капак.
3
Хански гювеч 3
Месото се пече на сач (или на скара) по 1-2 минути от всяка страна. След това се поставя в троянска керемида (или глинен гювеч), върху него се слагат задушените зеленчуци, залива се с яйцата и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



154 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: