Хлебчета с кайма и зеле

С богата плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г бяло брашно (+ за замесване)
100 г пълнозърнесто брашно
50 г краве масло
250 мл вода
1 яйце
1 с. л. захар
1/2 с. л. суха мая
1/2 с. л. сол

за плънката:
300 г смляно месо от телешка плешка
30 мл олио
1 скилидка чесън
1 глава лук
1/2 средно голяма глава зеле
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Хлебчета с кайма и зеле
Двата вида брашно се смесват, поръсва се солта, разбърква се и се прави кладенче. Слагат се водата, маята, захарта, разтопеното масло, и се чуква яйцето. Замесва се меко и еластично тесто и се оставя да втаса.
2
Хлебчета с кайма и зеле 2
Лукът и чесънът се наситняват. Зелето се реже на тънки ленти, които се запържват в олиото.
3
Хлебчета с кайма и зеле 3
Добавя се каймата и плънката се пържи, докато месото стане на трохи и започне да се карамелизира. Овкусява се със сол и черен пипер.
4
Хлебчета с кайма и зеле 4
Тестото се разделя на 12 топки. Всяка се разточва на кора с дебелина 3–4 мм.
5
Хлебчета с кайма и зеле 5
Стените и дъното на купичка се покриват с една от корите.
6
Хлебчета с кайма и зеле 6
В средата се слага част от плънката, покрива се с тестото от стените, като се затваря добре с пръсти.
7
Хлебчета с кайма и зеле 7
Завитата питка се прехвърля в намазнена тава със събраната част надолу. Така се приготвят и останалите кори. Оставят се да втасат.
8
Хлебчета с кайма и зеле 8
Хлебчетата се пекат 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
9
Хлебчета с кайма и зеле 9
По желание, преди да се сложат в печката, се намазват със зехтин или олио.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2021
С по различна плънка от стандартната и много вкусна.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2016
Получи се страхотно! Подходящи за закуски в училище. Благодаря за рецептата :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


209 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: