Галет с ябълки, резене и синьо сирене

С богата и интересна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 19.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г ръжено брашно
100 г бяло брашно
100 г краве масло (студено)
1–2 с. л. кисело мляко
1 щипка кориандър
сол и черен пипер на вкус

за плънката:
120 г синьо сирене
2 ябълки
1 глава лук
1/2 глава резене
1 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Галет с ябълки, резене и синьо сирене
Двата вида брашно се смесват, добавят се нарязаното на кубчета масло, кориандърът, сол и черен пипер. Претрива се с ръце, докато се получат трохи.
2
Галет с ябълки, резене и синьо сирене 2
Сипва се киселото мляко и се разрбърква, до получаването на тесто. Увива се във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 1 час.
3
Галет с ябълки, резене и синьо сирене 3
Лукът и резенето се режат на полумесеци. Ябълките се обелват, почистват се от семките и се режат на лодки.
4
Галет с ябълки, резене и синьо сирене 4
Лукът се запържва на умерен огън в маслото, добавят се ябълките и резенето. Овкусява се със сол и черен пипер. Плънката се готви 5 минути и се дърпа от огъня. Охлажда се.
5
Галет с ябълки, резене и синьо сирене 5
Тестото се разточва в кръгла форма. В средата се изсипва плънката, като се оставя разтояние до края.
6
Галет с ябълки, резене и синьо сирене 6
Тестото се прегъва навътре, така че да покрие част от плънката.
7
Галет с ябълки, резене и синьо сирене 7
Галетът се пече 30 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
8
Галет с ябълки, резене и синьо сирене 8
Поръсва се с натрошено сирене и се пече още 10–12 минути, докато се разтопи сиренето.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2021
Много е добра
2.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2021
Страхотен вкус.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2017
Наистина странорна рецепта! За хора, които обичат вкусът на сладко и солено. Вече три пъти съм я правила.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: