Тиквени хлебчета с медено масло

Пухкави, златисти, изкусителни
Източник: Бон Апети
Дата: 31.10.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
400 г тиква (сорт „Цигулка“)
100 г захар (+ за поръсване)
70 г краве масло
30 г сурови орехи (пекан)
50 мл прясно мляко
2 яйца
1 пакетче суха мая
1/2 ч. л. сол

за меденото масло:
150 г краве масло (меко)
90 г мед
1/2 ч. л. канела



Начин на приготвяне:
1
Тиквени хлебчета с медено масло
Тиквата се обелва, почиства се и се нарязва на малки кубчета. Готви се на пара, докато омекне, охлажда се и се пюрира, трябва да се получи 260 г пюре.
2
Тиквени хлебчета с медено масло 2
Брашното се смесва със солта и 1 яйце. Налива се и разтворената в затопленото мляко мая.
3
Тиквени хлебчета с медено масло 3
Прибавят се захарта, разтопеното масло и тиквеното пюре.
4
Тиквени хлебчета с медено масло 4
Замесва се меко и еластично тесто.
5
Тиквени хлебчета с медено масло 5
Оставя се да втаса, след което се разделя на 12 части, от които се оформят топки и леко се сплескват.
6
Тиквени хлебчета с медено масло 6
Топките се завързват с готварски конец кръстосано, но не стегнато, трябва да заприличат на тикви и се оставят, тестото да втаса повторно.
7
Тиквени хлебчета с медено масло 7
След това се притискат леко в средата и се мажат с разбито яйце.
8
Тиквени хлебчета с медено масло 8
В средата на всяка топка се слага парче орех, като дръжка на тиква.
9
Тиквени хлебчета с медено масло 9
Поръсват се със захар и се пекат около 17 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се.
10
Тиквени хлебчета с медено масло 10
Маслото се разбива с миксер много добре, разбърква се с меда и се овкусява с канелата.
11
Тиквени хлебчета с медено масло 11
Тиквените хлебчета се поднасят с меденото масло.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2019
Много хубава рецепта но не се споменава колко време трябва да втасва тестото?
12.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2019
Савка Борисова, по-късно горе в коментарите съм уточнила, че АЗ съм сложила 400гр. обелена и почистена тиква! :)
11.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2019
Невероятна презентация и уникално вкусно! Аз лично не ги поръсих със захар накрая, за да не са сладки.
10.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2017
Страхотни са! Вече са любими на цялото семейство!
9.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2016
Днес намерих абсолютно същата рецепта в Ютуб,публикувана на 13.10 /не мога да дам линк,не ми разрешава сайта латински букви/ , дали е взета от там тази или е друга се питам?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: