Земели

Симпатични домашни хлебчета
Източник: Бон Апети
Дата: 25.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
10 г суха мая
1 ч. л. сол
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Земели
Маята се разтваря в 300 мл топла вода. От брашното, солта и маята се замесва меко тесто. Оставя се да втаса.
2
Земели 2
Разделя се на 8 части, от които се оформят топки. Върху всяка се оформят характерните за земелите прорези.
3
Земели 3
Сплескват се леко и се оставят да втасат отново за около 30 минути.
4
Земели 4
Подреждат се в намазана със зехтин тава и се пекат около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2022
Супер лесна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Радина се регистрира в сайта.
SVasileva коментира рецептата Обикновен черешов сладкиш
SVasileva се регистрира в сайта.
Svetla_Ch коментира рецептата Добруджанки
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: