Хлебен пудинг с броколи и сирена

Бърза запеканка в стил „от нищо нещо“
Източник: Бон Апети
Дата: 01.02.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8–10 филии бял хляб
8 яйца
1 морков
500 мл прясно мляко
400 г броколи
100 г сирене „Чедър“
100 г пушено топено сирене
40 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Хлебен пудинг с броколи и сирена
Броколите се разделят на малки розички и се бланшират за кратко във вряща подсолена вода.
2
Хлебен пудинг с броколи и сирена 2
Изваждат се и се потапят в леденостудена вода, за да спре процесът на готвене. Отцеждат се добре.
3
Хлебен пудинг с броколи и сирена 3
Яйцата се разбиват и се смесват с прясното мляко, разтопеното масло, сол и черен пипер на вкус.
4
Хлебен пудинг с броколи и сирена 4
Прибавят се настърганото топено сирене, нарязаният на кубчета хляб, настърганият морков, броколите и се разбърква.
5
Хлебен пудинг с броколи и сирена 5
Сместа се пресипва в тава и се поръсва с настъргано сирене „Чедър“.
6
Хлебен пудинг с броколи и сирена 6
Пече се около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Хлебен пудинг с броколи и сирена 7
Оставя се леко да се охлади, нарязва се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2021
Вкусно.
8.
Изпрати
лично съобщение

25.07.2018
Лесно, бързо и вкусно.
7.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2018
Стана много вкусен
6.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2016
Здравейте . Обичам да ползвам броколите , но в момента имах карфиол и реших да ги използвам вместо броколите . Получи се много вкусно !
5.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2016
вчера изненадах всички вкъщи и днес искат пак! всички ахнаха от вкуса!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
vem89 коментира рецептата Фъч
sisi_ml се регистрира в сайта.
Elya Ahmed се регистрира в сайта.
Luba Ivanova коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: