Хлебен пудинг със стафиди

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Хлебен пудинг със стафиди
 
Необходими продукти:
3 яйца
банан
череши "Мараскино"
1 шоколад (100 г)
1/2 ч. ч. пудра захар
1 жълтък
50 мл бадемов аперитив
125 г масло
1 шепа стафиди (50-80 г)
2 пакетчета ванилия на прах
1/2 ч. ч. захар
1/2 л прясно мляко
1/2 хляб
киви
 

Начин на приготвяне:
1
Хлебен пудинг със стафидиХлябът се нарязва на малки хапки, слага се в купа и се залива с прясното мляко.
2
Хлебен пудинг със стафиди 2Яйцата се разбиват леко и се изсипва захарта. Разбива се и получената хомогенна смес се налива при хляба. Разбърква се и се ароматизира с ванилията. Накрая се изсипват стафидите и се разбърква.
3
Хлебен пудинг със стафиди 3Щом хлябът поеме цялото мляко, сместа се разпределя в намазнени купички. Пече се 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
4
Хлебен пудинг със стафиди 4Маслото се разтопява, сипва се пудрата захар и се бърка, за да се разтвори добре. След това се оттегля от котлона. Добавят се разбитите жълтък и бадемов аперитив и се връща на котлона за минута, за да се уплътни. Съхранява се на водна баня, докато пудингът стане готов.
5
Хлебен пудинг със стафиди 5От хартия за печене се прави фунийка, краят на която се изрязва. Вътре се налива разтопеният шоколад и се шприцова във формата на решетка в чиния за сервиране.
6
Хлебен пудинг със стафиди 6До шоколадовата решетка се поставя пудинг, поръсва се със соса, гарнира се с плодове и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Даниел Банчев коментира рецептата Банофи пай
Райна Гагова коментира рецептата Яйчено къри с леща
Райна Гагова се регистрира в сайта.
Емил Иванов се регистрира в сайта.
Zornica Atanasova коментира рецептата Рибена яхния
Кристин Манолова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта