Хлебен пудинг със стафиди

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Хлебен пудинг със стафиди
 
Необходими продукти:
3 яйца
1/2 хляб
1/2 л прясно мляко
1/2 ч. ч. захар
2 пакетчета ванилия на прах
1 шепа стафиди (50-80 г)
125 г масло
50 мл бадемов аперитив
1 жълтък
1/2 ч. ч. пудра захар
1 шоколад (100 г)
череши "Мараскино"
банан
киви


Начин на приготвяне:
1
Хлебен пудинг със стафиди
Хлябът се нарязва на малки хапки, слага се в купа и се залива с прясното мляко.
2
Хлебен пудинг със стафиди 2
Яйцата се разбиват леко и се изсипва захарта. Разбива се и получената хомогенна смес се налива при хляба. Разбърква се и се ароматизира с ванилията. Накрая се изсипват стафидите и се разбърква.
3
Хлебен пудинг със стафиди 3
Щом хлябът поеме цялото мляко, сместа се разпределя в намазнени купички. Пече се 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
4
Хлебен пудинг със стафиди 4
Маслото се разтопява, сипва се пудрата захар и се бърка, за да се разтвори добре. След това се оттегля от котлона. Добавят се разбитите жълтък и бадемов аперитив и се връща на котлона за минута, за да се уплътни. Съхранява се на водна баня, докато пудингът стане готов.
5
Хлебен пудинг със стафиди 5
От хартия за печене се прави фунийка, краят на която се изрязва. Вътре се налива разтопеният шоколад и се шприцова във формата на решетка в чиния за сервиране.
6
Хлебен пудинг със стафиди 6
До шоколадовата решетка се поставя пудинг, поръсва се със соса, гарнира се с плодове и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
Gospodespasitel се регистрира в сайта.
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: