Хляб "Флейта"

Дата: 13.10.2003
Източник: Бон Апети
Хляб
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 суха мая (50 г прясна)
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Хляб От брашното се пресяват 300 г и се разбъркват с половината от маята. Наливат се 150 мл хладка вода и се замесва лепкаво тесто, което се оставя да втаса 10-15 минути, докато удвои обема си.
2
Хляб След като първото замесено тесто отпочине, в друга купа се пресява останалото брашно. Размесва се с втората половина от маята, посолява се и се залива с 300 мл хладка вода. Меси се около 10 минути и се прибавя втасалото тесто. Размесва се още няколко минути, докато двата вида тесто се съединят напълно (ако е необходимо, се използва още малко брашно). Оставя се да втаса още 15-20 минути.
3
Хляб Втасалото тесто се разпределя на 10-11 къса и от тях се оформят топки. Поставят се върху плота, така че между тях да има разстояние, за да могат да се разширяват, покриват се с фолио и се изчаква 15 минути.
4
Хляб Отпочиналите топки се разточват на ръка във формата на рогче и се подреждат в намаслена тава. Покриват се с фолио и отново се оставят да втасат за около половин час. Преди да се сложат да се пекат, по повърхността на “флейтите” се правят разрези, след което се оставят във фурната за 20-30 минути при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Marina Vylevska се регистрира в сайта.
Cvetelina Georgieva се регистрира в сайта.
Karolina Ivanova се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Топла есенна салата
Veselina Stoyanova се регистрира в сайта.
Ирена коментира рецептата Египетска торта
Андриян Андреев се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта