Наденица в тесто

Дата: 07.01.2004
Източник: Бон Апети
Наденица в тесто
 
Необходими продукти:
4 сурови наденици
горчица за намазване
500 г брашно
1 яйце
150 г маргарин
100 мл прясно мляко
1 пакетче суха мая
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Наденица в тестоВ купа се слагат брашното, маята, солта, захарта и яйцето и се размесва с ръце, докато стане на трохи. Налива се по малко от млякото, добавя се 1/2 от маргарина и се меси около 5 минути до получаването на шуплесто тесто. Покрива се с домакинско фолио и се оставя да престои 15 минути, за да втаса.
2
Наденица в тесто 2В тенджерка се кипва вода и набодените с вилица наденици се попарват за 2 минути. Изваждат се и се оставят да се охладят.
3
Наденица в тесто 3От втасалото тесто се правят топки, които се разточват върху обилно набрашнен плот. Намазват се с горчица, двата долни ръба на кората се отрязват и се оставят за декорация. Поставя се наденицата, завива се и се декорира със запазените резени от кората. Намазва се с разтопения маргарин.
4
Наденица в тесто 4Получените рулца се прехвърлят в намаслена тава и се пекат в предварително загрята фурна при температура 180–200 градуса до зачервяване.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Узунова се регистрира в сайта.
Svetoslav Dimitrov се регистрира в сайта.
radi296 се регистрира в сайта.
Валентина се регистрира в сайта.
Марина Андреева се регистрира в сайта.
Jane Mare сготви Мусака
Даниел Банчев коментира рецептата Бяла пилешка супа
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта