Скоунс със салвия

Източник: Бон Апети
Дата: 09.01.2004
Скоунс със салвия
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно (225 г)
50–80 мл прясно мляко
30 г маргарин
1 1/2 ч. л. бакпулвер
6 листа салвия (1 ч. л.)
1 ч. л. сол
яйце за намазване


Начин на приготвяне:
1
Скоунс със салвия
Тестото се приготвя, като в пресятото брашно се слагат бакпулверът, солта, накълцаните листа на салвията и маргаринът. Разбърква се до получаването на трохи и постепенно се налива прясното мляко. Бъркането продължава, докато тестото се изглади.
2
Скоунс със салвия 2
Готовото тесто се разточва на тънка кора и с помощта на метален пръстен се отрязват кръгове. Подреждат се в тава и се намазват с разбитото яйце.
3
Скоунс със салвия 3
Скоунс се пекат около 10 минути при температура 220–230 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2014
изглеждат интересни, ще ги опитаме!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


192 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: