Хляб със сусам и мак

Дата: 14.06.2004
Източник: Бон Апети
Хляб със сусам и мак
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно (тип 500)
1 ч. ч. брашно (тип 700)
1 ч. ч. пшеничени трици
1 пакетче мая
500 мл топло прясно мляко
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
2 с. л. олио
сусам и маково семе за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Хляб със сусам и макБрашната се пресяват в голяма купа, прибавят се пшеничените трици и се разбърква добре.
2
Хляб със сусам и мак 2Към маята се прибавят 3–4 с. л. от брашнената смес и се разбърква. Сипва се 1 к. ч. от топлото прясно мляко, по щипка сол и захар и се оставя да шупне.
3
Хляб със сусам и мак 3Брашнената смес се посолява, поставя се захарта, разбърква се и постепенно се слага шупналото тесто. След като тестото поеме брашното, се наливат олиото и останалото мляко. Бърка се до получаването на хомогенна смес, след това се меси. Тестото трябва да остане леко лепкаво. Добре е да се приготви допълнително 1 к. ч. брашно, от която се слага при месенето, ако е нужно.
4
Хляб със сусам и мак 4Готовото тесто се поставя в правоъгълна форма и се оставя да втаса за около 30 минути. След като хлябът удвои обема си, се намазва с олио и се поръсва със сусам и маково семе. Пече се 30–40 минути в предварително загрята до температура 220 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2017
Нямам търпение да го опитам
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
Димитър Андонов се регистрира в сайта.
Silvia коментира рецептата Френски макарони
Лора коментира рецептата Фритата с праз на фурна
Лора се регистрира в сайта.
Евгени Димитров се регистрира в сайта.
Rymi Kaneva се регистрира в сайта.
Калинка Демостенова се регистрира в сайта.
Глория Александрова се регистрира в сайта.
Desislava Dimova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта