Горски щрудел

Източник: Бон Апети
Дата: 14.01.2004
Горски щрудел
 
Необходими продукти:
1 пакет бутертесто
1 жълтък
300 г консервирани гъби
250 г пресни печурки
1 глава лук
1 филия хляб
30 г краве масло
2 с. л. олио
2–3 с. л. бяло вино
1 кубче пилешки бульон
черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Горски щрудел
Маслото и олиото за плънката се сгорещяват. В тях за 1–2 минути се запържва ситно нарязаният лук, температурата се увеличава и се прибавят нарязаните печурки. Пържат се 2–3 минути до зачервяване.
2
Горски щрудел 2
След това се натрошава пилешкият бульон, налива се виното и се разбърква. Добавят се консервираните гъби и плънката се оттегля от котлона. Филията хляб се нарязва на малки кубчета, слага се към плънката и се овкусява с накълцания копър и черния пипер. Разбърква се и се оставя да се охлади напълно.
3
Горски щрудел 3
От бутертестото се отрязва правоъгълно парче с дължината на тавата за печене. В единия край на разгънатото тесто се поставя от плънката, като от всяка страна се оставят по 2 пръста разстояние. Краищата на кората се намазват с разбития жълтък. Двата външни края се прегъват навътре, завива се руло и се прищипва по краищата, за да не изтича плънката, след което отново се маже с жълтък.
4
Горски щрудел 4
Щруделът се пече в предварително загрята фурна при температура 200–220 градуса 15–20 минути (до зачервяване).
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2015
Много вкусно и бързо ястие :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: