Ябълков щрудел с орехи

Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2003
Ябълков щрудел с орехи
 
Необходими продукти:
1 пакет фини кори за баница
2 големи ябълки (300 г)
50-80 г орехови ядки
4-5 с. л. захар
2 с. л. галета
1/2 ч. л. канела
масло за намазване



Начин на приготвяне:
1
Ябълков щрудел с орехи
Ябълките се настъргват на ренде, поръсват се с едро смлените ядки, захарта, галетата и канелата и се разбъркват добре.
2
Ябълков щрудел с орехи 2
Повърхността на най-горната от готовите кори се намазва обилно с разтопено масло. Кората се прегъва и задната й част се маже отново с масло. Манипулацията се повтаря, докато се напластят 3 или 4 листа.
3
Ябълков щрудел с орехи 3
Слага се от приготвената плънка, завива се руло и краищата му се притискат, за да се запечатат. Готовите рула се прехвърлят в намаслена тава. По повърхността на рулата се правят малки разрези, за да могат да "дишат".
4
Ябълков щрудел с орехи 4
Щруделът се пече във фурна при температура 200 градуса до зачервяване, след което се поръсва с пудра захар и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2016
и аз направих повече плънка :)
3.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2016
Аз пък направих повече плънка и стана много вкусно! Нямах орехи,но пак става. Ето го и резултата!
2.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2015
Сложих кафява захар, вместо бяла. Сместа според пропорциите в рецептата ми стигна за 8 фини точени кори.
1.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2014
Аз сложих малко повечко канела , но пак се получи безумно вкусно! :)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: