Хрупкав чипс от тиквички

Източник: Amada
ТИТЛА: Готвач
Дата: 04.06.2015
Хрупкав чипс от тиквички
Хрупкав чипс от тиквички
Хрупкав чипс от тиквички
Хрупкав чипс от тиквички
 
Необходими продукти:
3 тиквички
4 с. л. царевично нишесте
1/2 ч. ч. галета (прясна)
2 с. л. зехтин

за соса:
1 жълтък (голям)
1 ч. л. дижонска горчица
100 мл зехтин
1 с. л. лимонов сок
1 скилидка чесън
копър



Начин на приготвяне:
1
Тиквичките се нарязват на пръчици, с големината на пръст и се оставят да престоят около 20 минути в ледена вода със сол.
2
Нишестето се разтваря в 100 мл вода.
Тиквичките се потапят в нишестето и после в галетата. Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене и се пекат около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.
3
Сосът се приготвя като жълтъкът и горчицата се разбиват. Зехтинът се налива на тънка струйка, като се разбива с миксер. Прибавят се и другите съставки и се разбърква добре.


4
Тиквичките се поднасят горещи със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2018
Хаха, привет, Звездица, така е, не стига :) Рязането стана бързо, защото не е нужно да са тънки пръчици. Престояването в студена вода може да се избегне, ако ги извадите от хладилника и действате бързо :) И овалването можете да "забързате" - слагайте по повече наведнъж или в по-дълбока купа. Радвам се много, че Ви е допаднала тази идея и че сте й се насладили с приятели. Бон апети! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2017
Рецептата изглеждаше примамливо лесна и затова се заех с приготовлението й, но за мое учудване отне доста повече от 40 минути, като се има предвид рязането, престояването в солена вода и особено овалването на пръчиците.))) Що се отнася до печенето, аз лично ги пекох около 35 минути, защото не получаваха показания на снимката загар. Както и да е, важен е крайният релултат, а той беше прекрасен. Гостите ми за първи път вкусваха тиквички, приготвени по подобен начин и не спряха със суперлативите, докато не ометоха цялото налично количество. Добре, че предварително бях предвидила повече от три тиквички.)))))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: