Хрупкава пъстърва с кускус

Източник: Бон Апети
Дата: 03.07.2003
Хрупкава пъстърва с кускус
 
Необходими продукти:
2 пъстърви
1 щипка кимион
нишесте за паниране
олио за пържене
300 г кускус
2 тиквички
4–5 с. л. олио
2 стръка зелен лук
2 скилидки чесън
1 ч. л. къри
2 щипки джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Хрупкава пъстърва с кускус
Пъстървата се почиства от вътрешностите и се филетира. Осолява се, овалва се в разбърканото с кимион нишесте и се пържи в силно загрято олио по 2–3 минути от всяка страна.
2
Хрупкава пъстърва с кускус 2
Кускусът се сварява в подсолена вода, след което се изцежда. Лукът и чесънът се режат наедро, а тиквичките – на фини кубчета.
3
Хрупкава пъстърва с кускус 3
В уок или дълбок тиган се сгорещява олиото и в него за около половин минута се пържат лукът и чесънът. Прибавят се тиквичките и пърженето продължава още 5–6 минути. Поръсва се с кърито и джинджифила и се пържи още 1 минута. Накрая се изсипва свареният и изцеден кускус, разбърква се и се сваля от огъня.

4
Хрупкава пъстърва с кускус 4
При сервиране от соса се прави канапе, върху което се поставят изпържените филета и резени лимон.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: