Хрупкави ябълки

Дата: 12.03.2004
Източник: Бон Апети
Хрупкави ябълки
 
Необходими продукти:
4 едри зелени ябълки
сок от 1/2 лимон
50 г краве масло
8–10 какаови бисквити
1/2 ч. ч. кафява захар
по 2–3 щипки канела и индийско орехче
 

Начин на приготвяне:
1
Хрупкави ябълкиЯбълките се обелват, почистват се от семето и се нарязват на равномерни кубчета. Поръсват се с лимоновия сок, за да не потъмняват, и се прехвърлят в йенски съд.
2
Хрупкави ябълки 2Бисквитите се смилат и се смесват с кафявата захар, разтопеното масло и подправките. Намачкват се, докато се образуват едри хлебни трохи. С тях се посипват нарязаните ябълки и се приглаждат с шпатула. Десертът се пече около 20 минути при температура 180 градуса. По желание може да се сервира с топка сладолед.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


248 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Stoyanova се регистрира в сайта.
Elena Paseva се регистрира в сайта.
Tania Stoilova коментира рецептата Крем супа с картофи и праз
Violeta Boncheva Amudjiyan се регистрира в сайта.
Slantsev Tsvqt се регистрира в сайта.
Boryana Yordanova се регистрира в сайта.
KREMCHO публикува рецептата Крем супа от нахут и царевица
KREMCHO публикува рецептата Салата от земна ябълка
Dijan O\'Brien се регистрира в сайта.
Aleksandra Voinova се регистрира в сайта.
Eli Vitanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта