Хумус с моркови

Апетитно предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 16.06.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г моркови
100 мл зехтин
1 консерва нахут (400 г)
3 скилидки чесън
2 ч. л. кимион на зърна
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Хумус с моркови
Морковите се обелват, режат се на кубчета и се слагат в тава. Заливат се с 20 мл зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, докато омекнат и започнат да се карамелизират – около 30 минути.
2
Хумус с моркови 2
Кимионът се запича в сух тиган и след това се стрива в хаванче.
3
Хумус с моркови 3
Чесънът, отцеденият нахут и морковите се смилат в блендер с кимиона, лимоновия сок и останалия зехтин.
4
Хумус с моркови 4
Готовият дип се поднася с филийки хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2019
Печените моркови са страхотна храна!
2.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2016
Чудесен вариант на хумус! Хареса ми изключително много, да не кажа даже повече от класическия вариант. Много е лек и свеж! И с прекрасен цвят! Благодаря за рецептата! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2016
Гостите ми харесаха това видоизменение на хумуса :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
evgeni@medarov.com се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Тутманик
ifkata се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: