Италианска салата с трицветни фусули

Източник: Петър Памуков
ТИТЛА: Чирак
Дата: 24.03.2014
Италианска салата с трицветни фусули
 
Необходими продукти:
150 г марули
100 г домати
100 г краставици
50 г шунка
50 г кашкавал
1 яйце
40 г трицветни фусили
1 маслина

за соса Италия:
50 г майонеза
20 г синьо сирене
30 г кисело мляко


Начин на приготвяне:
1
Загряваме 2 касероли с вода.
Една за яйцето и една - за фусилите.
Варим яйцето 8 минути, а фусилите - спрямо описанието на опаковката. Охлаждаме.
2
Измиваме обилно зеленчуците с вода.
Почистваме марулята, обелваме краставицата и домата.
3
Накисваме марулята, нарязваме на кубчета доматите, краставиците и шунката. Поръсваме с кашкавал, сварените фусили и яйцето.
4
За да приготвим соса "Италия", пасираме всички съставки за соса, докато стане гладка смес.
Ако нямате синьо сирене под ръка, може да го замените с бяло сирене, топено сирене, сирене фета или каквото пожелаете.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2017
Любимата на дъщеря ми
2.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2014
Невероятна салата
1.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2014
Приготвям с кисели краставички
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: