Измирска кавърма

Източник: Бон Апети
Дата: 04.06.2004
Измирска кавърма
 
Необходими продукти:
600 г обезкостено агнешко месо
3 глави лук
1 1/2 ч. л. риган
50 г краве масло
4 с. л. олио
черен пипер и сол на вкус
ориз за гарнитура


Начин на приготвяне:
1
Измирска кавърма
Агнешкото месо се нарязва на кубчета и се запържва в нагорещеното масло. Главите лук се обелват и се измиват. Когато от месото се отдели водата, се добавят целите глави лук и се оставя да се задушава в собствен сос на тих огън около 50 минути, докато сосът се изпари.
2
Измирска кавърма 2
Когато месото остане на мазнина, се махат главите лук, слага се още малко масло и се подправя със сол, черен пипер, риган и копър. Разбърква се и се отстранява от котлона. Кавърмата се сервира с гарнитура от ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: