Какаов кекс с ванилов крем

Ефектен на вид, превъзходен на вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 21.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за кекса:
4 яйца
150 г захар
100 мл прясно мляко
100 мл олио
1 ванилия
50 г какао
150 г брашно
1 бакпулвер

за крема:
2 пакетчета ванилов пудинг
1 л прясно мляко
100 г захар


Начин на приготвяне:
1
Какаов кекс с ванилов крем
Яйцата и захарта се разбиват до побеляване.
2
Какаов кекс с ванилов крем 2
Наливат се млякото и олиото, и отново се разбива.
3
Какаов кекс с ванилов крем 3
Добавят се пресетите брашно, какао, ванилия и бакпулвер, и се разбива до хомогенизиране.
4
Какаов кекс с ванилов крем 4
Сместа се сипва в кръгла форма за печене с подвижно дъно (с диаметър 26 см), застлана с пергаментова хартия.
5
Какаов кекс с ванилов крем 5
Кексът се пече 25–30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Изважда се, оставя се да се охлади и се изравнява с нож. След това, с помощта на малък ринг, от кекса се изрязват кръгове, които се смилат на трохи, заедно с отрязаната част при изравняването на кекса.
6
Какаов кекс с ванилов крем 6
Пудингът се разтваря със захарта и около 100 мл мляко.
7
Какаов кекс с ванилов крем 7
Останалото мляко се кипва, към него се прибавя разтвореният пудинг и се готви, при постоянно бъркане, докато кремът се сгъсти – около 5–10 минути.

8
Какаов кекс с ванилов крем 8
Кексът се залива с крема, така че отворите да се напълнят и повърхността да се покрие.
9
Какаов кекс с ванилов крем 9
Поръсва се с трохите и се оставя да стегне за няколко часа.
10
Какаов кекс с ванилов крем 10
Нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (40)
40.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2021
Лесен и много вкусен сладкиш и изглежда ефектно. Двата вкуса на блата и крема се допълват взаимно и от нещо толкова просто се получава нещо доста вкусно.
39.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2020
Много ефектен сладкиш - и на вид, и на вкус. Ще повторим.
38.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2017
Страхотен десерт ! Лек и много вкусен ! Благодаря за рецептата ! Това е и моят прочит :)
37.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2017
Много лек десерт
36.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2016
Изпекох го в правоъгълна стъклена тава и се получи страхотен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



160 ДУШИ ОНЛАЙН
Габриела Михайлова се регистрира в сайта.
Radoslava.Mihaylova коментира рецептата Лайм пай
Resmiye Shaibova се регистрира в сайта.
Тодор Агайн се регистрира в сайта.
Генова се регистрира в сайта.
Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: