Калкан с шафранов сос

Дата: 18.05.2010
Източник: Бон Апети
Калкан с шафранов сос
 
Необходими продукти:
2 филета калкан
30 мл зехтин
3–4 чери доматчета
10 каперси
1–2 резена лимон
4–5 стръка копър
1 щипка шафран
80 мл растителна сметана
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Калканът се почиства, филетира се и се запича на грил тиган със зехтина и сол на вкус.
2
След като калканът се извади, в същия тиган се слагат лимонът, каперсите, сметаната, шафранът и накълцаният копър и се разбърква.
3
Преди да кипне, се връща рибата, поръсва се с разполовените чери доматчета и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Даниел Банчев коментира рецептата Банофи пай
Райна Гагова коментира рецептата Яйчено къри с леща
Райна Гагова се регистрира в сайта.
Емил Иванов се регистрира в сайта.
Zornica Atanasova коментира рецептата Рибена яхния
Кристин Манолова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта