Калмари с доматен сос и макарони на фурна

Европейска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 27.08.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг калмари
4 с. л. зехтин
2 дафинови листа
4-5 листа пресен босилек
1/2 зелена чушка
1 глава лук
80-100 г черни маслини
1 кг домати
200-250 г макарони (мидички)
1/2 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Калмари с доматен сос и макарони на фурна
Лукът и чушката се нарязват и се запържват в зехтина на слаб огън под капак за около 2 минути, като се подправят с дафинов лист.
2
Калмари с доматен сос и макарони на фурна 2
Доматите се почистват, нарязват се на едри парчета и се смилат в кухненски робот.
3
Калмари с доматен сос и макарони на фурна 3
Запържените зеленчуци се заливат с доматите, посоляват се и къкрят, докато сосът се сгъсти (около 30 минути).
4
Калмари с доматен сос и макарони на фурна 4
Калмарите се нарязват на шайби и се прибавят към сгъстения сос. Разбъркват се и къкрят около 10 минути.
5
Калмари с доматен сос и макарони на фурна 5
Накрая се подправя с нарязаните листа пресен босилек.
6
Калмари с доматен сос и макарони на фурна 6
Макароните се сипват в тенджера с кипнала подсолена вода и се сваряват. След това се отцеждат от водата и се пресипват в тавичка за печене.
7
Калмари с доматен сос и макарони на фурна 7
Отгоре се разпределят нарязаните маслини и се полива с малко зехтин.
8
Калмари с доматен сос и макарони на фурна 8
Калмарите се сипват върху макароните заедно със соса.
9
Калмари с доматен сос и макарони на фурна 9
Ястието се пече 15-20 минути в умерено загрята фурна. Сервира се топло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: