Каноли с кренвирши и спанак

Вкусна вариация на прочутите канелони, в която традиоционното тесто за паста се заменя с палачинково
Източник: Бон Апети
Дата: 27.11.2006
Каноли с кренвирши и спанак
 
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
1 клонка розмарин (1/2 ч. л. сушен)
1/2 буркан стерилизирани домати
1 чушка
1 глава лук
2 с. л. универсален сос
5 с. л. олио
2 кренвирша
бялата част на 1 стрък праз
100 г кисели краставички
125 г сирене "Крема"
250 г замразен спанак
1 щипка сол
4 яйца
250 г брашно
4 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Каноли с кренвирши и спанак
Яйцата се разбиват в купа и при тях постепенно се налива прясното мляко. На части се сипва брашното, като се бърка непрекъснато, така че да се получи хомогенна смес. Посолява се и отново се разбърква.
2
Каноли с кренвирши и спанак 2
Сместа се разпределя в намазнена и набрашнена тава, така че да се получи пласт с дебелина 1/2 пръст. Пече се около 5 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. След това тестото се разрязва на правоъгълници с размери 10/15 см и се покрива с кърпа.
3
Каноли с кренвирши и спанак 3
Празът се нарязва наситно и се задушава в 3 с. л. предварително загрято олио. Налива се универсалният сос, разбърква се и се отдръпва от котлона.
4
Каноли с кренвирши и спанак 4
Добавя се спанакът, задушава се 2 минути и се сипват нарязаните на кубчета кренвирши и кисели краставички. Задушава се кратко и се оттегля от котлона. Добавя се сиренето "Крема", разбърква се с вилица и се наливат още 2 с. л. олио.
5
Каноли с кренвирши и спанак 5
Плънката се завива в тестените правоъгълници. Канолите се нареждат в предварително намазнена тава.
6
Каноли с кренвирши и спанак 6
Лукът и чушките за соса се нарязват наситно и се запържват за 2 минути в предварително загретия зехтин. Налива се 1 пръст топла вода, посолява се и се добавя клонката розмарин.
7
Каноли с кренвирши и спанак 7
След 2 минути съдът се оттегля от котлона, розмаринът се отстранява и зеленчуците се пасират заедно със стерилизираните домати.
8
Каноли с кренвирши и спанак 8
Канолите се заливат със соса и се пекат около 15-20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Сервират се топли.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2013
ооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: