Тиквеник

Гост: проф. Сабина Захариева, национален консултант по ендокринология и болести на обмяната
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Тиквеник
 
Необходими продукти:
1 кг тиква
400 г точени кори
100 г орехи
1/2 ч. ч. захар
6-8 с. л. олио
1 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Тиквеник
Тиквата се почиства и се настъргва. Задушава се под капак в 2 с. л. предварително загрято олио за около 10 минути. След това се ароматизира с канелата и се разбърква.
2
Тиквеник 2
Взимат се три листа от точените кори, в единия им край се слага от плънката, поръсва се с 1/2 -1 с. л. захар и с нарязаните надребно орехови ядки, полива се с 1 с. л. олио. Завива се на руло и се поставя в намазнена и набрашнена тава.
3
Тиквеник 3
По този начин се навиват и останалите кори, нареждат се в тавата и се поливат с олио. Тиквеникът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: