Тиквеник

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Тиквеник
 
Необходими продукти:
1 кг тиква
400 г точени кори
100 г орехи
1/2 ч. ч. захар
6-8 с. л. олио
1 ч. л. канела
 

Начин на приготвяне:
1
ТиквеникТиквата се почиства и се настъргва. Задушава се под капак в 2 с. л. предварително загрято олио за около 10 минути. След това се ароматизира с канелата и се разбърква.
2
Тиквеник 2Взимат се три листа от точените кори, в единия им край се слага от плънката, поръсва се с 1/2 -1 с. л. захар и с нарязаните надребно орехови ядки, полива се с 1 с. л. олио. Завива се на руло и се поставя в намазнена и набрашнена тава.
3
Тиквеник 3По този начин се навиват и останалите кори, нареждат се в тавата и се поливат с олио. Тиквеникът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Узунова се регистрира в сайта.
Svetoslav Dimitrov се регистрира в сайта.
radi296 се регистрира в сайта.
Валентина се регистрира в сайта.
Марина Андреева се регистрира в сайта.
Jane Mare сготви Мусака
Даниел Банчев коментира рецептата Бяла пилешка супа
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта