Карамелизирани ядки

Дата: 05.07.2018
Източник: Таня Миланова
ТИТЛА: Чирак
Карамелизирани ядкиКарамелизирани ядки
 
Необходими продукти:
100-150 г сурови ядки
100 г захар
2 с. л. краве масло
1 с. л. мед
2 с. л. вода
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Захарта, маслото, медът, водата и ванилията се смесват в подходящ съд. Сместа се слага да ври но котлона, сокато стане златиста на цвят, като се внимава, карамелът да не прегори.
2
Прибавяме ядките и разбъркваме добре за още около минута.
3
Разстиламе получената смес в тава, застлана с хартия за печене, като се стараем да разделим ядките, но и да останат покрити със сместа. Бъдете бързи, за да не стегне карамелът.


4
Оставяме ги да изстинат и са готови за похапване или за декориране на сладкиши.


Съвет:
В зависимост от количеството масло, ще се получи каша с различна консистенция. За по-гъст и плътен карамел, се слага по-малко масло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Свински кебап
Plamen Ivanov се регистрира в сайта.
Lozka Petrova се регистрира в сайта.
Juliana Karshaleva-Ivanova се регистрира в сайта.
Mariyana Petrova коментира рецептата Маринована моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта