Карфиол на фурна

Дата: 16.07.2015
ТИТЛА: Хоби готвач
Карфиол на фурна
 
Необходими продукти:
1 глава карфиол
200 мл прясно мляко
150 г сирене
100 г кашкавал
олио
сол и черен пипер на вкус
копър
 

Начин на приготвяне:
1
Карфиолът се накъсва на розички и се слага във вряща вода за 7-10 минути. Отцежда се и се слага в тава за печене (подходящ вариант е съд от йенско стъкло).
2
Поръсвате със сиренето, добавяте сол и черен пипер на вкус, сипвате олиото и заливате с млякото.
3
Печете около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
4
След това поръсвате с настъргания кашкавал и отново връщате във фурната за 10 минути, за да се запече кашкавалът.
5
За финал може да поръсите с пресен копър по желание.
Бон Апети!
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2017
Колко олио се добавя?
1.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2015
Блаво за хубавата и вкусна рецепта Деси! И чудесна снимка! Да паднат малко цените на карфиола и ще пробвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта