Карфиолени кюфтета

Ако сте правили туршия и ви е останала глава карфиол - ето как можете да я използвате
Източник: Бон Апети
Дата: 14.12.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава карфиол (около 1,4 кг)
4 с. л. брашно
2 скилидки чесън
2 яйца (размер L)
150 г краве сирене
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене

за соса:
400 г домати на кубчета от консерва
2 скилидки чесън
1 с. л. олио
1/2 с. л. захар
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Карфиолени кюфтета
Карфиолът се разделя на малки розички, които се готвят на пара, докато омекнат. Потапят се в ледено студена вода, след това се отцеждат хубаво.
2
Карфиолени кюфтета 2
Карфиолът и се нарязва наситно, смесва се с натрошеното сирене, накълцания чесън и ситно нарязания магданоз. Прибавят се яйцата, брашното, сол и пипер на вкус. Трябва да се получи гъста смес, ако е необходимо, се добавя още брашно.
3
Карфиолени кюфтета 3
Оформят се кюфтета с помщта на ринг, които се пържат в тиган със сгорещеното олио. След това се поставят върху кухненска салфетка.
4
Карфиолени кюфтета 4
През това време се приготвя доматеният сос. Скилидките чесън се запържват в олиото закратко. Наливат се доматите и се варят 10 минути на слаб огън. Подправя се със сол и черен пипер и ако има нужда малко захар.
5
Карфиолени кюфтета 5
Кюфтетата се поднасят със соса. По желание може да украсите порциите с пържен магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2020
Хубави станаха, дори запечени на фурна.
14.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2018
Станаха страхотни!
13.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2017
Рехавички станаха, следващият път ще пусна робота и ще докарам по-добра консистенция!
12.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2017
Обичам карфиол във всякакви варианти. Рецептата ми хареса.
11.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2015
Трудоемка ми беше рецептата, може би, защото работих със замразен карфиол. Трябваше на два пъти да го готвя на пара, след което да го изцедя отне доста време. При мен брашното беше 6 лъжици и в соса накрая сложих магданоз. Станаха приятни кюфтета, като се има предвид, че не обичам карфиол. Мъжът ми ги хареса :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гоголова се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Margarita Ruslanova коментира рецептата Сусамови хлебчета
Мира се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Доматена супа с булгур
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: