Макаронени мъфини

Едно интересно предястие с паста, пармезан и чубрица
Източник: Бон Апети
Дата: 18.09.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г дребни макарони (стортини)
300 мл прясно мляко
80 г сирене „Пармезан“
2 жълтъка
150 г кашкавал
2 с. л. краве масло
2 с. л. брашно
1 ч. л. чубрица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Макаронени мъфини
Пастата се сварява в 3 л подсолена вода, докато стане ал данте. Брашното се запържва в маслото, до златисто.

2
Макаронени мъфини 2
Налива се затопленото мляко и се бърка до получаването на гладък сос. Оставя се на котлона да кипне.

3
Макаронени мъфини 3
Отстранява се от огъня и към него се прибавят чубрицата, настъргания пармезан, черен пипер и жълтъците, като се бърка енергично, за да не се пресекат.

4
Макаронени мъфини 4
Накрая се слага и отцедената паста.

5
Макаронени мъфини 5
Във форми за мъфини се слагат квадратчета от пергаментова хартия и във всяко се сипва от макароните. Отгоре се разпределя настъргания кашкавал.

6
Макаронени мъфини 6
Мъфините се пекат за около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Оставят се да се охладят и се изваждат от формите и хартията.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2014
стана добре и със кус-кус
4.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2014
Много е вкусно.:)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2014
Ива, ако използваш силиконови форми, хартията не е задължителна, но тя има и декоративен елемент, а и мъфините направени с нея, могат да се ядат без прибори - направо с ръце :)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2014
Ако се използват силиконови форми за мъфини трябва ли да се сложи па хартия?
1.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2013
Прекрасни са! За пръв път виждам такива. Много са интересни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: