Панирани патладжани на фурна

... и поднесени с два ароматни соса
Източник: Бон Апети
Дата: 20.08.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана
100 г галета
60 г сирене „Пармезан“
2 белтъка
сол за поръсване

за доматения сос:
400 г домати
2 скилидки чесън
1 с. л. зехтин
1 дафинов лист
1 ч. л. риган
1 стрък босилек
1 с. л. захар
сол и черен пипер на вкус

за млечния сос:
200 мл цедено кисело мляко
2 скилидки чесън
1 печена червена чушка
1 стрък мащерка
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Панирани патладжани на фурна
Патладжаните се нарязват на гредички и се посоляват. Оставят се за 20 минути, за да се отцеди горчивият сок, измиват се и се подсушават.
2
Панирани патладжани на фурна  2
В купа се смесват галетата и настъргания пармезан.
3
Панирани патладжани на фурна  3
Белтъците се разбиват леко.
4
Панирани патладжани на фурна  4
Патладжаните се потапят в белтъка и след това се овалват в галетата.
5
Панирани патладжани на фурна  5
Подреждат се в тава върху силиконов килим или хартия за печене и се пекат в загрята на 220 градуса с вентилатор за 10 минути.
6
Панирани патладжани на фурна  6
За доматеният сос се загрява зехтинът и в него се запържват цели скилидки чесън. След това се добавят настърганите доматите и дафиновият лист. Оставя се да къкри на слаб огън до сгъстяване.Овкусяват се с ригана, листенцата босилек, захар, сол и черен пипер.
7
Панирани патладжани на фурна  7
Дафиновият лист се отстранява и след това сосът се пасира.
8
Панирани патладжани на фурна  8
Чушката се обелва и се слага в купа с млякото, чесъна и листенца мащерка.
9
Панирани патладжани на фурна  9
Пасира се и се овкусява със сол и черен пипер.
10
Панирани патладжани на фурна  10
Патладжаните се сервират с двата вида сос.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2020
Много ме изненада, че не се слага никаква мазнина. Но пръчиците станаха вкусни даже за хора, които не обичат патладжани! Препоръчвам!
10.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2018
Поличиха се прекрасно и бързичко се хапнаха
9.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2014
Хубава рецепта
8.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
Едно от любимите ми ястия и не е пържено!
7.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2013
Приятно предястие, а най-хубавото е че не е свързано с пържене
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: