Панирани патладжани на фурна

Дата: 20.08.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана
100 г галета
60 г сирене „Пармезан“
2 белтъка
сол за поръсване
за доматения сос:
400 г домати
2 скилидки чесън
1 с. л. зехтин
1 дафинов лист
1 ч. л. риган
1 стрък босилек
1 с. л. захар
сол и черен пипер на вкус
за млечния сос:
200 мл цедено кисело мляко
2 скилидки чесън
1 печена червена чушка
1 стрък мащерка
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Панирани патладжани на фурна Патладжаните се нарязват на гредички и се посоляват. Оставят се за 20 минути, за да се отцеди горчивият сок, измиват се и се подсушават.
2
Панирани патладжани на фурна  2В купа се смесват галетата и настъргания пармезан.
3
Панирани патладжани на фурна  3Белтъците се разбиват леко.
4
Панирани патладжани на фурна  4Патладжаните се потапят в белтъка и след това се овалват в галетата.
5
Панирани патладжани на фурна  5Подреждат се в тава върху силиконов килим или хартия за печене и се пекат в загрята на 220 градуса с вентилатор за 10 минути.
6
Панирани патладжани на фурна  6За доматеният сос се загрява зехтинът и в него се запържват цели скилидки чесън. След това се добавят настърганите доматите и дафиновият лист. Оставя се да къкри на слаб огън до сгъстяване.Овкусяват се с ригана, листенцата босилек, захар, сол и черен пипер.
7
Панирани патладжани на фурна  7Дафиновият лист се отстранява и след това сосът се пасира.
8
Панирани патладжани на фурна  8Чушката се обелва и се слага в купа с млякото, чесъна и листенца мащерка.
9
Панирани патладжани на фурна  9Пасира се и се овкусява със сол и черен пипер.
10
Панирани патладжани на фурна  10Патладжаните се сервират с двата вида сос.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2020
Много ме изненада, че не се слага никаква мазнина. Но пръчиците станаха вкусни даже за хора, които не обичат патладжани! Препоръчвам!
10.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2018
Поличиха се прекрасно и бързичко се хапнаха
9.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2014
Хубава рецепта
8.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
Едно от любимите ми ястия и не е пържено!
7.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2013
Приятно предястие, а най-хубавото е че не е свързано с пържене
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
monikabella555 се регистрира в сайта.
Ивайло се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Хрупкав хляб със сусам
Angelina Daneva се регистрира в сайта.
ioni се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Пица със зеленчуци на грил
SuperMag коментира рецептата Салата от печени тиквички
SuperMag коментира рецептата Пилешко с пролетни зеленчуци
SuperMag коментира рецептата Супа топчета със спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта