Панирани патладжани на фурна

Дата: 20.08.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана
100 г галета
60 г сирене „Пармезан“
2 белтъка
сол за поръсване
за доматения сос:
400 г домати
2 скилидки чесън
1 с. л. зехтин
1 дафинов лист
1 ч. л. риган
1 стрък босилек
1 с. л. захар
сол и черен пипер на вкус
за млечния сос:
200 мл цедено кисело мляко
2 скилидки чесън
1 печена червена чушка
1 стрък мащерка
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Панирани патладжани на фурна Патладжаните се нарязват на гредички и се посоляват. Оставят се за 20 минути, за да се отцеди горчивият сок, измиват се и се подсушават.
2
Панирани патладжани на фурна  2В купа се смесват галетата и настъргания пармезан.
3
Панирани патладжани на фурна  3Белтъците се разбиват леко.
4
Панирани патладжани на фурна  4Патладжаните се потапят в белтъка и след това се овалват в галетата.
5
Панирани патладжани на фурна  5Подреждат се в тава върху силиконов килим или хартия за печене и се пекат в загрята на 220 градуса с вентилатор за 10 минути.
6
Панирани патладжани на фурна  6За доматеният сос се загрява зехтинът и в него се запържват цели скилидки чесън. След това се добавят настърганите доматите и дафиновият лист. Оставя се да къкри на слаб огън до сгъстяване.Овкусяват се с ригана, листенцата босилек, захар, сол и черен пипер.
7
Панирани патладжани на фурна  7Дафиновият лист се отстранява и след това сосът се пасира.
8
Панирани патладжани на фурна  8Чушката се обелва и се слага в купа с млякото, чесъна и листенца мащерка.
9
Панирани патладжани на фурна  9Пасира се и се овкусява със сол и черен пипер.
10
Панирани патладжани на фурна  10Патладжаните се сервират с двата вида сос.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2020
Много ме изненада, че не се слага никаква мазнина. Но пръчиците станаха вкусни даже за хора, които не обичат патладжани! Препоръчвам!
10.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2018
Поличиха се прекрасно и бързичко се хапнаха
9.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2014
Хубава рецепта
8.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
Едно от любимите ми ястия и не е пържено!
7.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2013
Приятно предястие, а най-хубавото е че не е свързано с пържене
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


231 ДУШИ ОНЛАЙН
ELLE коментира рецептата Лазаня
Temi се регистрира в сайта.
Олга Петрова коментира рецептата Ризото “Миланезе”
Петър Маринов Маринов се регистрира в сайта.
Elitsa Radeva се регистрира в сайта.
josem се регистрира в сайта.
zenata коментира рецептата Шведска бадемова торта
Мариела Димитрова се регистрира в сайта.
Пехливанян се регистрира в сайта.
Dido6kata коментира рецептата Шведска бадемова торта
Dido6kata се регистрира в сайта.
Smiley коментира рецептата Вълшебен кейк
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта