Печено сирене със смокини

Тук ще откриете перфектно допълване от два вкуса - на сирене, мед и плодове
Източник: Бон Апети
Дата: 26.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пресни смокини
500 г сирене „Фета“
4 стръка мащерка
4 филии пълнозърнест хляб за тост

за соса:
150 г мед
1/2 ч. ч. вода
2 стръка мащерка


Начин на приготвяне:
1
Печено сирене със смокини
Медът се сипва в касерола заедно с водата и листенцата мащерка (за соса). Сместа се вари до получаването на гъст сироп. Прибавят се смокините, нарязани на лодки. Оставя се на умерен огън за 10–15 минути и след това се охлажда.

2
Печено сирене със смокини 2
Сиренето се нарязва на филии с дебелина 2 см, поставя се в купички за брюле и се поръсва с листата от мащерката. Пече се за 10–15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.

3
Печено сирене със смокини 3
Сиренето се поднася топло, полято с плодовете и гарнирано с препечени филийки пълнозърнест хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: