Къри с пилешко

Много ароматно ястие, поднесено върху канапе от жасминов ориз
Източник: Бон Апети
Дата: 10.02.2012
Къри с пилешко
 
Необходими продукти:
4 бр. обезкостени пилешки бутчета
400 мл кокосово мляко
2 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус
1/2 пакет арабски питки

за пастата:
3 стръка лимонова трева
1 глава лук
2 скилидки чесън
50 г пресен джинджифил
2 люти червени чушки (чили)
кората от 2 лайма
1/2 ч. л. куркума
1 връзка кориандър

за гарнитурата:
1 ч. ч. жасминов ориз
1 с. л. краве масло
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Къри с пилешко

Бутчетата се нарязват на парчета и се овкусяват със сол и черен пипер.


2
Къри с пилешко 2

Запържват се до златисто в сгорещеното масло и се изваждат в чиния.


3
Къри с пилешко 3

Джинджифилът и лукът се нарязват и заедно с останалите продукти за пастата се смила в чопър.


4
Къри с пилешко 4

Пастата се запържва и месото се въща в съда. Налива се кокосовото мляко, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да къкри, докато месото омекне.


5
Къри с пилешко 5

Оризът се измива добре и към него се налива 1,5 ч. ч. вода. Добавят се маслото, сол, черен пипер и дафиновия лист и се вари под капак за 15–20 минути, на слаб огън. Месото се поднася върху канапе от ориза и се украсява с листа кориандър.


6
Къри с пилешко 6

Арабските питки се разрязват на 2 или на 4, намазват се с масло и се поръсват наситени люти чушки. Пекат се за 3–4 минути в загрята на 220 градуса фурна. С тях се гарнира ястието.

 

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2021
Стана много приятно и крехко пилешко. Ястието е ароматно и приятно. Аз го приготвих с готова къри паста и стана вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2017
Едно по различно пилешко :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



162 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
Росица Чолакова се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: