Къри с яйца по пакистански

Ароматно вегетарианско предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 03.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г домати от консерва (пасирани)
3 яйца
1 малка глава лук
20 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1/2 ч. л. куркума
1 ч. л. кимион
1 ч. л. сухо чили
1/4 връзка магданоз
3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Къри с яйца по пакистански
Яйцата се сваряват за 8 минути.
2
Къри с яйца по пакистански 2
Нарязаните наситно лук, джинджифил и чесън се запържват в олиото.
3
Къри с яйца по пакистански 3
Слагат се кимионът и куркумата.
4
Къри с яйца по пакистански 4
Наливат се доматите.
5
Къри с яйца по пакистански 5
Овкусява се със сол, черен пипер и чили, и се готви на слаб огън до сгъстяване.
6
Къри с яйца по пакистански 6
Яйцата се обелват, режат се надве и се сервират със соса, поръсени с наситнения магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2024
Сосът е много вкусен! Бих го изпробвала и с препоръчаната къри масала, за да изгубя леко сред останалите подправки вкуса на кимион, който не ми е любим. Оставих яйцата с мек жълтък, но съм сигурна, че с този сос може да се изяде и твърдо сварено яйце. :)
6.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2015
:)
5.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2015
Лесна , бърза и най-вече вкусна рецепта!
4.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2014
Става бързо и е много вкусно.
3.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2014
Вместо чили, сложих лют пипер. Честно казано, не ми се получи много добре! Прекалено много подправки станаха и като че ли беше тежко. Но това с яйцата отгоре е върхът - ще го правя често на по-обикновен доматен сос :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Gospodespasitel се регистрира в сайта.
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: