Карпачо от бут с тандури аромат

Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2009
Карпачо от бут с тандури аромат
 
Необходими продукти:
400 г свински бут
100 г микс от пипер (черен, зелен, бял, червен)
300 г морска сол
50 г тандури паста
30 г синапена едрозърнеста горчица


Начин на приготвяне:
1
Месото се натърква внимателно с морската сол и останалото количество се посипва върху него. Така трябва да престои около 5–7 дни на хладно и проветриво място.

2
След това се притиска внимателно с ръце, за да се отцедят част от соковете и кръвта, а ако е нужно, се поръсва допълнително с морска сол. Отново се оставя на хладно да престои още 3–5 дни до полуузряване на месото.

3
Месото се почиства от солта и в него се втърква част от едро смляния микс от пипер. След това се намазва с тандури пастата и накрая – с горчицата.

4
Узрялото и подправено месо се увива в пластик фолио и се слага във фризер, за да се стегне.

5
Сервира се в подходяща чиния, нарязано натънко. По желание се покапва със зехтин, може и джинджифилов или лимонов, и накрая се поръсва с пипери.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: