Картофена салата „Шаривари”

Или накратко - картофи, ябълки, цвекло, овкусени с любим, ароматен и вкусен дресинг
Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г картофи
2 глави червено цвекло (800 г)
1 зелена ябълка (голяма)
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус

за дресинга:
200 г майонеза
4 с. л. кисело мляко
150 г кисели краставички
1 глава лук (малка)
1 връзка копър
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофена салата „Шаривари”
Картофите се измиват и варят до готовност цели. Цвеклото се обелва и вари в подсолена вода заедно със сока от половин лимон. Охладените картофи се обелват и се режат на филийки, цвеклото също.
2
Картофена салата „Шаривари” 2
Ябълката се реже на шайби.
3
Картофена салата „Шаривари” 3
За дресинга краставичките, копърът и лукът се наситняват. Смесват се с майонезата и киселото мляко, слага се сокът от лимона, сол и пипер на вкус.
4
Картофена салата „Шаривари” 4
Шайбите картофи, цвекло и ябълка се подреждат красиво и се гарнират с дресинга.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2014
Изглежда вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2014
Трябва да се внимава да не се преварят катофите и цвеклото
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: