Салата с айсберг, червен лук и горгонзола

Дата: 09.01.2014
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Салата с айсберг, червен лук и горгонзола
 
Необходими продукти:
1 брой салата "Айсберг"
1 глава червен лук
100 г сирене "Горгонзола"
2 ябълки
80 г смлени орехи
2 с. л. заквасена сметана
4 с. л. зехтин
ябълков оцет на вкус
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Нарежете червения лук на ивици, посолете го, полейте го с оцет и го намачкайте да поеме добре подправките. Измийте и нарежете салатата.

2
В купа сложете 2 с. л. заквасена сметана 4 с. л. зехтин и ябълков оцет на вкус. Разбъркайте добре дресинга.
3
Нарежете ябълките и горгонзолата на малки кубчета.
4
Сглобяване на салатата: в подходяща чиния сложете от айсберга и нарязаните ябълки, отгоре поръсете с червения лук, смлените орехи и горгонзолата на малки кубчета. Най-отгоре полейте обилно с марината. Сега опитайте. Леле… Кой измисли тази вкусотия?
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2014
Много ми харесва.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта