Салата Цезар

Царицата на салатите...
Източник: Annie IgNatova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 11.02.2014
Салата Цезар
 
Необходими продукти:
за пилето:
3 пилешки филета
3 с. л. зехтин "Екстра върджин"
на вкус сол
на вкус пипер
за соса:

за соса:
1 сварено яйце/ или 1 суров жълтък
1 скилидка чесън
сокът на половин лимон
1 ч. л. дижонска горчица
1 ч. л. сос Уорчестър
2 филета аншоа

за кротоните:
1 ч. ч. хляб, нарязан на кубчета
3 с.л. зехтин, екстра върджин
1 скилидка чесън

пармезан - на вкус




Начин на приготвяне:
1
Измиваме пилешките гърди и ги подсушаваме, поръсваме със сол и пипер. Слагаме зехтина в тигана да се загрее и запичаме пилешките гърди за по 2-3 мин. от всяка страна. Изваждаме ги, когато станат готови и ги оставяме в купа с капак да почината.
2
В същия тиган загряваме количеството зехтин за крутоните и добавяме скилидка чесън за около 15 секунди, за да си пусне аромата. Добавяме крутоните и ги запичаме, докато станат кафяви и хрупкави. Отцеждаме върху кухненска хартия. (Крутоните могат да се изпекат и на фурна)
3
Накъсваме зелената салата в чиния за салата. Слагаме в блендер съставките за соса и пасираме. Сосът се изсипва върху салатата, отгоре се слага пилешко пиле, поръсва се с крутоните и пармезана, който се реже на ленти с белачка за зеленчуци.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2014
Получи се много вкусна !
2.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2014
Изключително сполучлива рецепта подходяща е и за по-специални поводи.
1.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
обожавам я
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


189 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: