Картофи по каталунски

Източник: Бон Апети
Дата: 23.07.2004
Картофи по каталунски
 
Необходими продукти:
4 картофа (300–400 г)
2 глави лук
80–100 мл олио (1 к. ч.)
1 зелена чушка
2 скилидки чесън
3–4 щипки сол
15 връхчета пресен розмарин (1/2 ч. л. сух)
6–7 стръка магданоз
червен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофи по каталунски
Картофите се обелват и се нарязват на тънки филии. По същия начин се нарязва и лукът и се подреждат в кръг в дълбок тиган с 60–80 мл олио, като се редуват картофи и кръгчета лук, така че да се покрие дъното.
2
Картофи по каталунски 2
Чушката се нарязва на ивици и се поръсва върху зеленчуците. Чесънът се наситнява, поставя се в купа с останалото олио и се посолява. Ароматизира се с наситнения розмарин и магданоз, разбърква се добре и се полива върху картофите и лука.
3
Картофи по каталунски 3
Поръсва се с червения пипер и се долива 1/2 ч. ч. вода. Тиганът се поставя на максимално нагорещен котлон под капак. След като заври, силата на котлона се намалява наполовина и картофите се задушават 20–25 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: