Имамбаялдъ

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2004
Имамбаялдъ
 
Необходими продукти:
5 патладжана
5 глави лук
5 зелени чушки
5 домата
3 скилидки чесън
50–60 г зехтин
500 мл олио за пържене
1 връзка магданоз
захар за поръсване
лимонов сок за поливане


Начин на приготвяне:
1
Имамбаялдъ
Отстранява се зелената кора на дръжките на патладжаните, кората им се обелва на ивици и се прави разрез надлъжно през средата. Посоляват се, накисват се във вода и се оставят да престоят 10 минути.
2
Имамбаялдъ 2
Лукът се нарязва на ивици, доматите се обелват и се нарязват надребно заедно с чушките, а чесънът се наситнява.
3
Имамбаялдъ 3
В дълбока тенджера със загретия зехтин се запържват чесънът и лукът. Добавят се чушките и доматите и се задушават 1–2 минути. Поръсва се със солта, налива се 1 ч. ч. вода и се задушава 20–25 минути под капак. След това водата се прецежда, зеленчуците се поръсват с магданоз и се разбъркват.
4
Имамбаялдъ 4
В друга тенджера със загрято олиото се изпържват патладжаните до златисто. Изваждат се върху салфетка, за да се отцеди мазнината и се подреждат в подходяща правоъгълна тава. Разрезите се разтварят и вътре се поръсват със сол и захар. Поливат се с лимонов сок и се пълнят със зеленчуците.
5
Имамбаялдъ 5
Патладжаните се покриват с резени домати и зелена чушка, заливат се с изцедения зеленчуков сос и се пекат 20–25 минути при температура 180 градуса. Ястието се консумира охладено.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.09.2016
Това не е имамбаялдъ!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: