Пълнени домати

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пълнени домати
 
Необходими продукти:
4 яйца
50–100 г сирене
4 домата
4 филии хляб
3 с. л. олио
1 скилидка чесън


Начин на приготвяне:
1
Пълнени домати
Доматите се измиват, отрязва се капаче и вътрешността се издълбава с лъжица. Ако е необходимо, от долната страна на домата се отрязва малка част, за да може да застане стабилно.
2
Пълнени домати 2
Чесънът се счуква, разрежда се с 1 с. л. от олиото и се разбърква добре. С получената смес се намазва вътрешността на доматените купички. На дъното на издълбаните домати се надробява сирене, слага се суровото яйце и всеки домат се покрива с метално фолио.
3
Пълнени домати 3
От филиите хляб с помощта на метален пръстен се отрязват кръгчета. Получените кръгчета се запържват в останалото количество олио до златисто.
4
Пълнени домати 4
Запържените кръгчета хляб се подреждат в тава. Върху всяко кръгче се поставя по един от доматите и се пече 10–15 минути в силно загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


173 ДУШИ ОНЛАЙН
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: