Картофи по неаполитански

Източник: Бон Апети
Дата: 03.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 1/2 кг картофи
250 г шпеков салам
150-200 г моцарела "Примавера"
30-40 г сирене "Пармезан"
30 г масло
1 яйце
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. сол
2-3 щипки индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Картофи по неаполитански
Картофите се сваряват, след което се обелват. Млякото се налива в тенджера и се сварява.
2
Картофи по неаполитански 2
В свареното мляко се слага маслото, подправя се с индийско орехче и сол. Прибавят се картофите и внимателно се намачкват, а нагряването на слаб огън продължава.
3
Картофи по неаполитански 3
В тенджерата се сипва нарязаната надребно моцарела и се мачка, докато се разтопи. След това се добавя нарязаният на малки кубчета салам, счупва се яйцето и се разбърква добре. Сместа се разпределя в намаслена и поръсена с галета тава.
4
Картофи по неаполитански 4
Ястието се поръсва с настърган "Пармезан", поставя се в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече, докато се зачерви (около 30 минути).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гоголова се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Margarita Ruslanova коментира рецептата Сусамови хлебчета
Мира се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Доматена супа с булгур
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: