Рибено пучеро

Източник: Бон Апети
Дата: 12.06.2003
Рибено пучеро
 
Необходими продукти:
1 риба треска (1 1/2 кг)
1/2 кг картофи
2 моркова
2 тиквички
250-300 г замразен зелен фасул
1 стрък чесън
4 стръка лук
2 домата
5 с. л. царевично олио
1 ч. л. червен пипер
1 дафинов лист
1 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Рибено пучеро
Картофите се нарязват на едри парчета, морковите – на колелца. Слагат се в тенджера заедно със замразения фасул и се заливат със студена вода. Посоляват се и се варят на тих огън под капак около 10 минути.
2
Рибено пучеро 2
Рибата се почиства от перките, опашката, вътрешностите и главата и се нарязва на парчета от по 200-250 г.
3
Рибено пучеро 3
Доматите, лукът и чесънът се смилат в блендер. След това се запържват за минута в сгорещеното в тиган олио, подправят се с червен пипер и дафинов лист и се разбъркват.
4
Рибено пучеро 4
Тиквичките се нарязват на полумесеци и заедно с получената запръжка се прехърлят при зеленчуците в тенджерата. Всичко се вари 10 минути на тих огън под капак.
5
Рибено пучеро 5
Накрая се слага нарязаната на порции риба, захлупва се и се оставя да поври около 10 минути. Малко преди ястието да се свали от огъня, се поръсва с ригана. Рибеното пучеро може да се сервира както студено, така и топло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: